Всичко за мен

Моята снимка
Понякога се хващам, че съм пясъчен часовник. Преливам от пусто в празно и забравям,че времето лети. За това не спирам да се търся в пъзела от изживявания. Оглеждам се в детайлите, които носят нежност и усмивка, и любов. В роса по пролетна поляна и ухание на бор; в трептящите води на планинско езеро; в любящите очи на хората, които и аз безумно обичам ...

25.11.2019 г.

Такаааа... 

Добър вечер, добро утро, или каквото друго му се казва на това време на нощта. Може би трябва да го кръстим на мене. Добра Екатерина, значи! Това е времето, между времето за заспиване, в което не се заспива, и времето за събуждане, в което не трябва да се спи, но се заспива. 

Драги зрители, след като предните нощи по "Добра Екатерина" измислих десерт с маскарпоне и карамелена украса, разговарях на ум с няколко доФтора, изчислявах 2/3 от разстоянието между Луната и Марс през Земята и обратно, и какво ли още не, тази нощ мисля по следния мечтообразен, проблематичен, казуален и евентуален случай, а именно: 

Кой ще ми направи в тоя град един уютен малък ресторант с пиано и джаз, с приглушени светлини и картини по стените, за моите женски петъци, за които обмислям да съм на разположение на по чаша вино и лека храна. М? Кой?

Но да се разберем! Не говорим за пиано - бар. Нито за пиЯно - бар! Нито говорим да се срещаме там по "Добра Екатерина". Говорим за едно спокойно и краткотрайно преживяване всеки петък вечер между 18.30 и 21.30. Женски петък. 

Кой, кой, кой? 

И какво ще прави, питате се, този малък ресторант в останалото време? Не знам. Жо не ме интересе па. Обаче може да основем един литературен клуб и всички да четем една и съща книга, а после да разнищваме човешките и животински взаимоотношения в нея.

Това става за четвъртъците. Да. 

Ами във вторниците? Аха! Един чудесен самодеен театър. Съвсем далече от профитата. Ще преживяваме чужди любови и драми, та да си почиваме от своите. 

В понеделниците? Не. Това изобщо не е ден. Никакви понеделници тук няма да има. 

Остана някаква си сряда. Ще пишем стихове и кратки разкази, а после ще караме пианистът да импровизира върху тях.

Ехаа! Кой? Някой? 

С какво щяло да се издържа това нещо. От къде, по дяволите, да знам. Да не би да имам малък уютен ресторант с приглушени светлини, пиано и джаз! Питайте някой друг. Аз вече не работя в банка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар